Kollasjer og andre malerier

Det hender ofte at jeg får spørsmål om jeg kan lage et maleri  basert på flere bilder. Og svaret er ja.  Bare pass på at bildene er tatt sånn noenlunde likt. At ikke et er fotografert ovenfra, det andre nedenfra osv.

Basert på bilder innsendt av Toril K. Grindstad.

Her var det også to bilder som skulle males sammen. Når det bare er fjesene som vises – er det litt gjetting om hvordan kroppen ser ut. Er de slanke eller lubne? Er det stor forskjell på høyden på dem osv. Jeg følte meg frem … Siden Toril K. Grindstad ble fornøyd, kunne jeg også bli fornøyd.

Dette er også fra Toril. Men disse to er fotografert sammen, så her var det bare å justere høyden så det ikke ble så stor forskjell mellom hodene. 
Siden Toril er søskenbarnet mitt, kjenner jeg selvsagt dette paret. Det er mange år siden jeg så onkel Arne og tante Liv, så det var stas å få male dem også.

Det var fint det ikke kom noen da jeg holdt på å male dette bildet. Det sto kasseroller stablet i flere høyder på kjøkkenbordet. I tillegg hadde jeg satt flere kopper oppå hverandre i tilfelle jeg ombestemte meg med hensyn til motiv.
Tuber og pensler fløt, og på golvet lå det kluter som var innsmurt av maling.
Det så altså kaotisk ut.
Men jeg var i bobla, og valgte å gi de kjedelige kasserollene mine spreke farger. Kanskje er jeg litt for glad i skarpe farger … Bildet ble lagt ut på Facebook, og noen dager senere hang det i sitt nye hjem.

Basert på bilde sendt inn av Ingvild O.Strøm.

Husker du at jeg ba om vinterferiebilder for over en måned siden? Det måtte selvsagt gå en påske før jeg fikk lagt ut bildet som ble valgt. Det kan hende at jeg kommer tilbake til maleprosjektet der du fikk et tema som du kunne sende inn bilder til. Men nå tar jeg en pause for å male for kunder, og ikke minst male hunderasene fra A-Å. Så får vi se hva som skjer. 

I fjor malte jeg påskeharen. I årets stille uke satt jeg leeeeenge i telefon for å komme frem. Du vet det der med “Du står som nummer 999 i telefonkø, vi svarer så snart vi får noen ledige …” Ja, ja. Jeg rakk å male kyllingene mens jeg ventet, og så fikk de mariusgenser på seg etterpå.

Nå holder jeg forresten også på med en kollasj. Hun som skal ha det bildet – har bestilt et lignende tidligere. Men siden det skulle være en gave får jeg komme tilbake til det en vakker dag.
I tillegg holder jeg på med egne bilder, men de er foreløpig bare på det første stadiet 🙂

Husk at du kan bestille maleri basert på ditt eget yndlingsbilde. Ta kontakt, så blir det vel en råd.

Mor!

Malt etter bilde sendt inn av Tone-Lise Stenhaug

Tusen hjertelig takk til alle dere som sendte inn bilder til temaet “MOR”.
Det kom så mange koselige motiv at jeg koste meg nesten gløgg i hjel med å bla gjennom dem. Om det har vært vanskelig å velge før – så ble det ikke enklere denne gangen. Dermed endte det opp (som det har gjort flere ganger før) med å male flere. 

Nå vurderer jeg om jeg skal gi meg med temamaling? 
Det var det der med tiden.
Hva synes du? Vil du fortsette å sende inn hvis temaet passer, eller synes du det blir mye mas?
Og hvis du vil at dette skal fortsette …, hva skulle du ønske som tema?

Ja, ja. Jeg får se hva det blir til. Det eneste jeg vet, er at det kommer en ny utfordring her og nå. 
Det nye temaet er “VINTERFERIE”.
Det er slett ikke er nødvendig med skigåere i strålende sol. Kanskje er din vinterferie å lese en god bok mens stormen raser utenfor?

Har du et bilde som kan egne seg, send det via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema. Det koster ikke ei krone.
Husk høy oppløsning, og at du MÅ ha opphavsretten til bildet!
Frist for å delta er 25. februar.

 

Malt etter bilde sendt inn av Stina Nilssen.
Malt etter bilde innsendt av Andréa Marie Reppe Underhaug.
Malt etter bilde innsendt av Siv Gjersøe.

Selfie, nytt tema, og når ting ikke vil

Det føles som en evighet siden jeg ba dere sende selfie av dere selv. Ei jul og en halv januar har gått før jeg endelig kan presentere Helen Einaren i malt form.

Det er snart morsdag, og derfor er det neste tema “MOR”. 
Har du et bilde som egner seg, send det via denne lenka:
https://foto-gk.no/maletema
Jeg håper det kommer bilder som viser både mor og barn, men du bestemmer hva du legger i temaet. Frist for innsending er 29.1.18

Pass på at du har god oppløsning på bildet. Blir de for små, velger jeg gjerne et der jeg ser detaljene bedre – uansett hvor bra motivet er.

Det har selvsagt blitt malt mange bilder siden sist jeg blogget.
Mange av dere ville ha bilder som dere ville gi i julegave, og de ble naturligvis prioritert først. Men jeg holder også på med egne prosjekt, og akkurat nå sliter jeg. Det ville seg ikke med dette bildet, så nå får det ligge og hvile litt. Kanskje tar jeg det frem igjen en vakker dag, kanskje ikke.

Kanskje dukker det opp gode temabilder som kan sette meg i gang igjen? 
Så skynd deg å sende inn. Husk at det ikke koster noe. Blir ditt bilde malt – får du en hilsen i posten. Lykke til!

Innekos

November er definitivt måneden for innekos. Nå trekker vi inn i hiene våre, og ser knapt naboene før det blir vår igjen. Forrige tema var også innekos, og dette bildet havnet i galleriet.
Det er tatt av Karin Magnussen, og viser hennes to flotte barnebarn i full sving med pepperkakebaksten.

November betyr også en hektisk tid for oss som skal ha i bilder klar i god tid før jul. Mange av kundene er så hemmelighetsfulle at vi nesten må skrive meldinger som koder til hverandre, så ikke partneren skal få mistanke om at vi har noe på gang.  Jeg sladrer ikke, men håper at gavene slår til når de åpnes på julaften.

De neste to bildene er ingen hemmeligheter. Den blå dama er et forsøk på akvarellmaling …, en teknikk jeg snart gir opp. Hvordan får folk til å male med vannfarger, så det ser fint ut?

Har du fått med deg at jeg maler hunderasene fra A til Å?
Det har iallfall min egen lille spurv, Sjakk oppdaget. Men han synes det er kjedelig at jeg maler alle andre hunder enn ham 🙂 
Han vimser foran meg, skal ha kos, gjesper og sukker tungt.
Sånn er det med skomakerens eller bakerens barn 🙂

Vil du være med på neste tema som er “SELFIE”?
Da sender du inn via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema
Frist for sending er 20. november.
Husk høy oppløsning.

20.november er forresten også fristen før jul hvis du vil bestille maleri.
Du finner prisene her: https://foto-gk.no/maleri

Høstbildene er malt

Malt etter et bilde innsendt av Renate Follnes.

Forrige tema var “høst”, og jeg kunne boltre meg i farger. Det gjør jeg jo gjerne …, og noen vil kanskje synes at jeg går litt bananas.

Som vanlig kom det mange flotte motiv denne gangen også. Dessverre var mange av dem så små at jeg knapt så hva de skulle forestille. Husk at det er viktig med god oppløsning, ellers blar jeg bare videre til neste bilde.

Det øverste kom i galleriet. Det er tatt av Renate Follnes, og hun kan vente seg en liten hilsen i posten. Som vanlig maler jeg gjerne flere enn ett bilde til hvert tema. Det kommer av at jeg aldri klarer å bestemme meg for hvilket jeg skal velge. De to smilende småjentene i åkeren – var så nusselige at de ikke var til å unngå. Og så kom det selvsagt mange hundebilder, og da syntes jeg at jeg måtte ha med collien. Den er nesten høstlig i seg selv.

Neste tema er “INNEKOS”. Har du et som passer temaet? Send det til meg via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema 

Det koster ingenting å delta. Og kommer ditt bilde i galleriet – får du et trykk tilbake som takk.
Husk nå endelig det med høy oppløsning!
Frist for innsending er 23. oktober.
Og du, det er koselig med hundebilder, men jeg kommer til å velge et som har mennesker også med. En god kombinasjon, kanskje?

Malt etter et bilde innsendt av Anita Teigen.
Malt etter et bilde innsendt av Stina Nilssen.
Free Email Updates
Get the latest content first.
We respect your privacy.