Kollasjer og andre malerier

Det hender ofte at jeg får spørsmål om jeg kan lage et maleri  basert på flere bilder. Og svaret er ja.  Bare pass på at bildene er tatt sånn noenlunde likt. At ikke et er fotografert ovenfra, det andre nedenfra osv.

Basert på bilder innsendt av Toril K. Grindstad.

Her var det også to bilder som skulle males sammen. Når det bare er fjesene som vises – er det litt gjetting om hvordan kroppen ser ut. Er de slanke eller lubne? Er det stor forskjell på høyden på dem osv. Jeg følte meg frem … Siden Toril K. Grindstad ble fornøyd, kunne jeg også bli fornøyd.

Dette er også fra Toril. Men disse to er fotografert sammen, så her var det bare å justere høyden så det ikke ble så stor forskjell mellom hodene. 
Siden Toril er søskenbarnet mitt, kjenner jeg selvsagt dette paret. Det er mange år siden jeg så onkel Arne og tante Liv, så det var stas å få male dem også.

Det var fint det ikke kom noen da jeg holdt på å male dette bildet. Det sto kasseroller stablet i flere høyder på kjøkkenbordet. I tillegg hadde jeg satt flere kopper oppå hverandre i tilfelle jeg ombestemte meg med hensyn til motiv.
Tuber og pensler fløt, og på golvet lå det kluter som var innsmurt av maling.
Det så altså kaotisk ut.
Men jeg var i bobla, og valgte å gi de kjedelige kasserollene mine spreke farger. Kanskje er jeg litt for glad i skarpe farger … Bildet ble lagt ut på Facebook, og noen dager senere hang det i sitt nye hjem.

Basert på bilde sendt inn av Ingvild O.Strøm.

Husker du at jeg ba om vinterferiebilder for over en måned siden? Det måtte selvsagt gå en påske før jeg fikk lagt ut bildet som ble valgt. Det kan hende at jeg kommer tilbake til maleprosjektet der du fikk et tema som du kunne sende inn bilder til. Men nå tar jeg en pause for å male for kunder, og ikke minst male hunderasene fra A-Å. Så får vi se hva som skjer. 

I fjor malte jeg påskeharen. I årets stille uke satt jeg leeeeenge i telefon for å komme frem. Du vet det der med “Du står som nummer 999 i telefonkø, vi svarer så snart vi får noen ledige …” Ja, ja. Jeg rakk å male kyllingene mens jeg ventet, og så fikk de mariusgenser på seg etterpå.

Nå holder jeg forresten også på med en kollasj. Hun som skal ha det bildet – har bestilt et lignende tidligere. Men siden det skulle være en gave får jeg komme tilbake til det en vakker dag.
I tillegg holder jeg på med egne bilder, men de er foreløpig bare på det første stadiet 🙂

Husk at du kan bestille maleri basert på ditt eget yndlingsbilde. Ta kontakt, så blir det vel en råd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Free Email Updates
Get the latest content first.
We respect your privacy.