Et kjempestort, et bittelite – og et som blir overmalt

For et par uker siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne male et bilde for Sissel Dyrdal. Hun hadde nettopp mistet sin trofaste hund, og ønsket et stort bilde av henne.
Vanligvis maler jeg i størrelsen 40×50 cm. Den størrelsen synes jeg verken er for stor eller liten. Det er forresten kundenes yndlingsstørrelse også. Men Sissel ville ha et mye større bilde. Hun ba om et som var dobbelt så stort.

Sånn ble det. Og da Sissel ble fornøyd med resultatet – kunne jeg også være fornøyd.
Sånn ser det ut når det henger over sofaen hennes.
Jeg maser stadig om størrelsen på bildene som det skal males etter. Noen av dere er gnien på oppløsningen …, og da blir det så vanskelig å se detaljene. Det blir enkelt for meg å velge bort ditt bilde hvis jeg får andre bilder som er større. Husk jeg er en gammel dame med dårlig syn 🙂

Se på dette, for eksempel. Dette er størrelsen jeg får opp når jeg åpner fila. Skjermen min er bare 13″, og likevel blir bildet som et frimerke.
Noen av dere lurer på hva jeg gjør med bildene etter at de er malt.
De aller fleste selges, men de som blir til overs – blir malt over. Det er stadig bruk for lerret, og da er det lettere å ta et som bare ligger her – enn å kjøpe nytt.
Det lages trykk av alle maleriene, så det er aldri for sent å angre. Men akkurat det lerretet det ble malt på – er borte for alltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.