Selfie, nytt tema, og når ting ikke vil

Det føles som en evighet siden jeg ba dere sende selfie av dere selv. Ei jul og en halv januar har gått før jeg endelig kan presentere Helen Einaren i malt form.

Det er snart morsdag, og derfor er det neste tema «MOR». 
Har du et bilde som egner seg, send det via denne lenka:
https://foto-gk.no/maletema
Jeg håper det kommer bilder som viser både mor og barn, men du bestemmer hva du legger i temaet. Frist for innsending er 29.1.18

Pass på at du har god oppløsning på bildet. Blir de for små, velger jeg gjerne et der jeg ser detaljene bedre – uansett hvor bra motivet er.

Det har selvsagt blitt malt mange bilder siden sist jeg blogget.
Mange av dere ville ha bilder som dere ville gi i julegave, og de ble naturligvis prioritert først. Men jeg holder også på med egne prosjekt, og akkurat nå sliter jeg. Det ville seg ikke med dette bildet, så nå får det ligge og hvile litt. Kanskje tar jeg det frem igjen en vakker dag, kanskje ikke.

Kanskje dukker det opp gode temabilder som kan sette meg i gang igjen? 
Så skynd deg å sende inn. Husk at det ikke koster noe. Blir ditt bilde malt – får du en hilsen i posten. Lykke til!

Innekos

November er definitivt måneden for innekos. Nå trekker vi inn i hiene våre, og ser knapt naboene før det blir vår igjen. Forrige tema var også innekos, og dette bildet havnet i galleriet.
Det er tatt av Karin Magnussen, og viser hennes to flotte barnebarn i full sving med pepperkakebaksten.

November betyr også en hektisk tid for oss som skal ha i bilder klar i god tid før jul. Mange av kundene er så hemmelighetsfulle at vi nesten må skrive meldinger som koder til hverandre, så ikke partneren skal få mistanke om at vi har noe på gang.  Jeg sladrer ikke, men håper at gavene slår til når de åpnes på julaften.

De neste to bildene er ingen hemmeligheter. Den blå dama er et forsøk på akvarellmaling …, en teknikk jeg snart gir opp. Hvordan får folk til å male med vannfarger, så det ser fint ut?

Har du fått med deg at jeg maler hunderasene fra A til Å?
Det har iallfall min egen lille spurv, Sjakk oppdaget. Men han synes det er kjedelig at jeg maler alle andre hunder enn ham 🙂 
Han vimser foran meg, skal ha kos, gjesper og sukker tungt.
Sånn er det med skomakerens eller bakerens barn 🙂

Vil du være med på neste tema som er «SELFIE»?
Da sender du inn via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema
Frist for sending er 20. november.
Husk høy oppløsning.

20.november er forresten også fristen før jul hvis du vil bestille maleri.
Du finner prisene her: https://foto-gk.no/maleri

Høstbildene er malt

Malt etter et bilde innsendt av Renate Follnes.

Forrige tema var «høst», og jeg kunne boltre meg i farger. Det gjør jeg jo gjerne …, og noen vil kanskje synes at jeg går litt bananas.

Som vanlig kom det mange flotte motiv denne gangen også. Dessverre var mange av dem så små at jeg knapt så hva de skulle forestille. Husk at det er viktig med god oppløsning, ellers blar jeg bare videre til neste bilde.

Det øverste kom i galleriet. Det er tatt av Renate Follnes, og hun kan vente seg en liten hilsen i posten. Som vanlig maler jeg gjerne flere enn ett bilde til hvert tema. Det kommer av at jeg aldri klarer å bestemme meg for hvilket jeg skal velge. De to smilende småjentene i åkeren – var så nusselige at de ikke var til å unngå. Og så kom det selvsagt mange hundebilder, og da syntes jeg at jeg måtte ha med collien. Den er nesten høstlig i seg selv.

Neste tema er «INNEKOS». Har du et som passer temaet? Send det til meg via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema 

Det koster ingenting å delta. Og kommer ditt bilde i galleriet – får du et trykk tilbake som takk.
Husk nå endelig det med høy oppløsning!
Frist for innsending er 23. oktober.
Og du, det er koselig med hundebilder, men jeg kommer til å velge et som har mennesker også med. En god kombinasjon, kanskje?

Malt etter et bilde innsendt av Anita Teigen.
Malt etter et bilde innsendt av Stina Nilssen.

Med hverdag som tema

Malt etter bilde innsendt av Therese Sæberg.

I går fikk jeg en mail med spørsmål om jeg hadde sluttet å legge ut tema-maleriene. Her er beviset på at jeg ikke har det. Men du vet, den tiden, den tiden. Det kommer inn bestillinger som selvsagt blir prioritert, enten det gjelder fotografering eller maling. Og så har jeg en utstilling som ikke er så veldig langt unna. Da går det utover både maletema og hunderasene som skal males fra A-Å.

Siste tema var «Hverdag igjen». Tusen takk til alle dere som sendte inn bilder. Her har dere noen av de som ble malt. 

Neste tema er «Høst». Har du noen bilder som passer til den tittelen? Send det til meg. Husk høy oppløsning, og at du MÅ ha opphavsretten til bildet!
Bruk denne lenka, så havner bildet der det skal: https://foto-gk.no/maletema

Om et par dager starter jeg en tilbudskampanje der jeg slår av kr 500,- på alle lerretsbildene.  Du finner tilbudet her: 
https://foto-gk.no/maleritilbud-september

Maleri er en populær gave både å gi og få. Husk at tiden mot jul går fort, så hvis du allerede har bestemt deg for å gi verdens mest personlige gave – må du hive deg rundt 🙂

Malt etter bilde innsendt av Merete Johansen
Malt etter et bilde innsendt av Elisabeth Nyhagen

Gave til andre, og en egen vegg

I sommer fikk jeg spørsmål om jeg kunne male et bilde for Jan Olav Haldorsen. Foreldrene skulle feire gullbryllup i august, og han ønsket å gi dem et bilde.
Det tikket inn et svart/hvitt-bilde på mail, og jeg lurte på om maleriet skulle være som originalen, eller om jeg skulle male det i farger.
Det ble farger.
Neste spørsmål ble hvilke farger det var på blomstene, håret, brillene osv. Det var 50 år siden bildet ble tatt, og ingen andre enn brudeparet kunne vite fargene. Og de to kunne ingen spørre, det skulle være en overraskelse.

Sånn ble det. 
Og sånn ser originalen ut:

Jan Olav sendte et bilde etter at foreldrene hadde mottatt gaven.
«De ble kjempeglade, det kom noen gledestårer«, skrev han.
Og da måtte jeg selvsagt også felle en tåre av glede.

Det er koselig med fornøyde kunder.
Her er en gave til. Det ble bestilt av Astri Bakken, og skulle være bursdagsgave til søsteren. Heldigvis falt bildet i smak.
«Jubilanten ble veldig fornøyd«, skrev Astri.

Og sist, men ikke minst.
Ikke minst i det hele tatt, faktisk det største.
Dette bildet er tatt av Christina Nygaard. Hun ville ha et bilde som fylte en hel vegg. Og dette ble ganske stilig, om jeg skal si det sjøl.
Det er forresten kjempekoselig å få meldinger fra fornøyde kunder. Christina holder meg oppdatert etterhvert som rommet hennes blir ferdig. Jeg synes det ser ferdig ut allerede.

Har du lyst på et maleri? Da kan du finne priser og annen info her:
http://foto-gk.no/maleri