Med sommer som tema

Malt etter bilde sendt inn av Fride Linn

Åh, så koselig det var å få så mange fine sommerbilder. Det var nesten så jeg kjente både sjølukt, badeolje, blomsterduft og frisk fjelluft.
Her er et par av de som kom inn til temaet «Sommer», og noen som dere har vært så flinke til å sende inn tidligere. Det maler forresten  ofte etter «gamle» bilder, så det kan være lurt å kikke på bloggen av og til.

Jeg er ikke så veldig glad i bilder der folk har ryggen til. Jada, jeg vet at det brukes mange sånne på bokcover, spesielt i chick litsjangeren. Men jeg liker å se fjesene på folk og dyr. Likevel ble det malt et par «ryggen til motiv» denne gangen. Det var til og med et sånt som kom i galleriet, Fride Linn har forhåpentligvis fått en hilsen i posten allerede.
Det var vanskelig å velge hvilket bilde som skulle presentere sommeren, men jeg likte så godt de to bleiekledde småguttene vassende i sjøen.

Nå er det på tide med nytt tema. Denne gangen er temaet «Hverdag igjen».
Husk at du bestemmer hva det skal være. Send til meg, det koster ingenting. Blir ditt bilde valgt til galleriet – får du et trykk som takk.

Men vær obs på et par ting:
1. Send inn via denne lenka: https://foto-gk.no/maletema
2. Du MÅ ha opphavsretten på bildet.
3. Svart/hvitt er flott, men jeg vil helst ha fargebilder.
4. Frist for innsending er mandag 21. september.

Malt etter bilde sendt inn av Synnøve W.Ihlebekk
Malt etter bilde sendt inn av Marianne Pedersen
Malt etter bilde sendt inn av Malin Iren Helland
Malt etter bilde sendt inn av Kristin Groven
Malt etter bilde sendt inn av Silje Fredheim Hauglund

Late sommerdager?

Malt etter bilde innsendt av Nina Johansen

Tenk at det er august allerede. Det er ikke til å tro. Før vi vet ordet av det er det jul. Ikke for det …,  her i gården har det allerede kommet inn oppdrag som skal gis i julegave. Det betyr at jeg ikke har ligget på latsiden i juli. Men jeg kan jo ikke vise de bildene, hemmelige saker 🙂
Men disse maleriene kan dere få se. 
Her er noen fra åpent tema og et par chow chower. Det går ikke så fort med malingen av hunderasene, men nå har jeg iallfall kommet omtrent halvveis i rasene som begynner på «c».

Siden det er sommer, regnet jeg ikke med at det kom så veldig mange bilder inn til maletema. Det kom inn en håndfull, og jeg malte et par – tre av dem. Men det var det øverste bildet fra Nina Johansen som kom i galleriet. 

Neste tema er «Sommer». Har du et bilde som passer, send det til meg. Kommer ditt bilde i galleriet, får du et trykk som takk. Du finner mer info, og opplasting her: http://foto-gk.no/maletema
Husk at du øker sjansene dine hvis du sender bilder med god oppløsning.

Vil du bestille et maleri, finner du priser og annen info her: http://foto-gk.no/maleri

Malt etter bilde innsendt av Victoria Caroline Johansen
Malt etter bilde innsendt av Åshild Tuvik Kleppe
Malt etter bilde innsendt av Evy Fremo Wangberg
Malt etter bilde innsendt av Marianne Holmli

Et kjempestort, et bittelite – og et som blir overmalt

For et par uker siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne male et bilde for Sissel Dyrdal. Hun hadde nettopp mistet sin trofaste hund, og ønsket et stort bilde av henne.
Vanligvis maler jeg i størrelsen 40×50 cm. Den størrelsen synes jeg verken er for stor eller liten. Det er forresten kundenes yndlingsstørrelse også. Men Sissel ville ha et mye større bilde. Hun ba om et som var dobbelt så stort.

Sånn ble det. Og da Sissel ble fornøyd med resultatet – kunne jeg også være fornøyd.
Sånn ser det ut når det henger over sofaen hennes.
Jeg maser stadig om størrelsen på bildene som det skal males etter. Noen av dere er gnien på oppløsningen …, og da blir det så vanskelig å se detaljene. Det blir enkelt for meg å velge bort ditt bilde hvis jeg får andre bilder som er større. Husk jeg er en gammel dame med dårlig syn 🙂

Se på dette, for eksempel. Dette er størrelsen jeg får opp når jeg åpner fila. Skjermen min er bare 13″, og likevel blir bildet som et frimerke.
Noen av dere lurer på hva jeg gjør med bildene etter at de er malt.
De aller fleste selges, men de som blir til overs – blir malt over. Det er stadig bruk for lerret, og da er det lettere å ta et som bare ligger her – enn å kjøpe nytt.
Det lages trykk av alle maleriene, så det er aldri for sent å angre. Men akkurat det lerretet det ble malt på – er borte for alltid.

Fargerike kinesere

Chinese crested powder puff. Malt etter bilde sendt inn av Helene Grongstad

Ja, jeg er glad i farger. Og noen ganger går jeg helt amok i de skarpeste av dem. Denne gangen er det disse søte, rare hundene av rasen Chinese Crested som har blitt offer for mine utfoldelser.

Dere som har hengt her en stund, vet at jeg holder på å male alle hunderasene fra A til Å. Nå er det veldig mange raser som ikke finnes i Norge, og siden jeg er så lat – orker jeg ikke lete. Derfor ber jeg folk sende bilder av sine firbente venner etterhvert som jeg beveger meg nedover i alfabetet. Nå er jeg ferdig med chinese crested, og skal straks ut i verden og mase om chow chow.

Kineseren finnes i to utgaver, det var en av de tingene jeg ikke visste. Det er utrolig mange raser jeg ikke har noen peiling om. Men jeg lærer litt når jeg får male dem.
Så her er både chinese crested og chinese crested powder puff. To av hver, faktisk 🙂

Chinese crested. Malt etter bilde sendt inn av Mette Eleah Larsen.
Chinese crested powder puff. Malt etter bilde sendt inn av Beate Kristin Skindlo
Chinese crested. Malt etter bilde sendt inn av Espen Molværsmyr Kjernmoen.

Malte hester

Malt etter bilde innsendt av Torhild Østervik

Jeg ba om å få hestebilder, og det fikk jeg. Mine trofaste innsendere er ikke bare hundegale, de liker hester også. Mange av bildene inneholdt både mennesker  og dyr, og det synes jeg alltid er interessant å male. Så her kommer et par av dem også.

Det første bildet innsendt av Torhild Østervik kom i galleriet.
Hun får en liten hilsen i posten.

Nå skal dere få et par uker fri for mas om bilder. Regner med at dere har andre ting å tenke på nå som det er sommer (iallfall hvis man ser på kalenderen). Men hvis du sitter på et knakende godt motiv som kan passe som maleri, send det til meg. Noe skal jeg jo tross alt gjøre når regnet fortsetter å hølje ned. Bruk denne lenka i så fall: 
http://foto-gk.no/maletema
Kanskje blir ditt bilde malt, og du får et trykk av maleriet som takk.

Uansett hva du bestemmer deg for, ha flotte julidager.

Malt etter bilde innsendt av Kristin Gagnås
Malt etter bilde innsendt av Sandra L. Moen
Malt etter bilde innsendt av Silje Krogedal